Arama

Ramazanda Nasıl Beslenmeli? İşte Önemli Tüyolar

1 ay önce 53

Ramazan ayı boyunca sağlık sorunları yaşamak istemeyenler için bazı önerileri sizler için derledik.

Ramazanda Nasıl Beslenmeli? İşte Önemli Tüyolar

Ramazan ayı boyunca birçok kişi kabızlık ve mide sorunları gibi sağlık sorunları ile karşılaşıyor. Uzun süren açlığın sebep olduğu bu sorunlar sindirim sisteminin yavaşlamasından kaynaklanıyor.Fakat bu sorunların çözümü var.

Ramazan ayı boyunca sağlıklı ve faydalı beslenmek mümkün. İftar ve sahur öğünlerinde tüketilen besinler oldukça önemli. Sağlıklı bir oruç tutabilmek adına beslenme uzmanları tarafından bazı önerilerde bulunuluyor.Gastroenteroloji Bölümü'nden Prof. Dr.Esin Korkut, mide sorunlarına engel olmak için dikkat edilmesi gerekenler üzerinde durdu ve mide rahatsızlıkları yaşayanlara yönelik tavsiyelerde bulundu.

BAĞIRSAK SORUNU YAŞAMAMAK İÇİN "PROBİYOTİK"

İftar ve sahur öğünlerinde tüketilen besinler konusunda seçici olmak gerektiğini dile getiren Prof. Dr. Esin Korkut, Ramazan boyunca yeyip içtiklerimizin yemek düzenimizi değiştirdiğini söyledi. Gün içerisindeki uzun süreli açlık ve susuzluğun akabinde gastroentrolojik sorunlar yaşanacağını söyleyen Korkut mide ağrısı, reflü ve kabızlık gibi sağlık sorunları yaşanabilir dedi. Sahur öğününün oldukça önemli olduğunu vurgulayan uzman, sadece su içip yatmanın sakıncalı olduğunu belirtti. "Sahura kalkılmalı ve yemek yenmeli" diyerek daha çok tok tutacak protein kaynaklı gıdaları önerdiklerini dile getirdi. Böylelikle gün rahat bir şekilde geçirilebilecek.

KAHVE VE ÇAYI ÖNERMİYORUZ

"Kahveyi, çayı bu dönemde pek önermiyoruz. İçerisinde kafein var, aynı zamanda idrar söktürücü özelliği daha çok susuz bırakıyor. Çay, kahve yerine mutlaka su öneriyoruz. Protein, lif olacak, mutlaka su içeceğiz, iftar çok önemli. Bütün gün aç kaldık, hemen yeme tarzında olmayacak. En azından hafif bir çorba ile başlamayı öneriyoruz. .Kahveyi, çayı bu dönemde pek önermiyoruz. İçerisinde kafein var, aynı zamanda idrar söktürücü özelliği daha çok susuz bırakıyor. Çay, kahve yerine mutlaka su öneriyoruz. Protein, lif olacak, mutlaka su içeceğiz, iftar çok önemli. Bütün gün aç kaldık, hemen yeme tarzında olmayacak. En azından hafif bir çorba ile başlamayı öneriyoruz. ." diyen Esin Korkut sofralarda yoğurdun mutlaka bulunması gerektiğini dile getirdi.

GASTRİT VE REFLÜSÜ OLANLAR

Gastrit ülseri, reflü gibi hastalıkları olan kişilerin kendilerine neyin dokunup neyin dokunacağını bilmeleri gerektiğini söyleyen Korkut ;Çok acılı, baharatlı ve yağlı gıdalardan uzak durulması gerektiğini vurguladı. Özellikle şeker, tansiyon gibi rahatsızlıkları bulunanların ise bir hekime mutlaka danışmaları gerekiyor dendi.

2-i65f052675c937.jpg

 

Etiketler : sağlık ramazan ramazan diyet ramazan beslenme beslenme ramazan sahur sahur önerileri iftar önerileri
Beğendim
Bayıldım
Komik Bu!
Beğenmedim!
Üzgünüm
Sinirlendim
Bu içeriğe zaten oy verdiniz.

Yorumlar

D Haber

selam

2 ay önce
ad image
ad image