Arama

ABD: “Türkiye Rol Oynamadan Gazze’de Çözüme Ulaşmak Zor”

1 ay önce 60

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Ankara Büyükelçisi Jeff Flake Gazze’ye ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

ABD: “Türkiye Rol Oynamadan Gazze’de Çözüme Ulaşmak Zor”

 MSNBC isimli programa konuk olarak katılan ABD Büyükelçisi Jeff Flake, Türkiye’nin, ABD ile ilişkilerini masaya yatırarak, Rusya ve Ukrayna Savaşı’ndaki pozisyonunu ele aldı. Aynı zamanda Türkiye’nin Gazze’ye karşı sürdürülen saldırılara karşılık tutumunu da ele aldı.

TÜRKİYE ROL ALMADAN ÇÖZÜME ULAŞMAK ZOR

ABD sözcüsü Jeff Flake, “Türkiye gibi bölgesel güçler rol oynamadan Gazze'de çözüme ulaşmak zor" dedi.Flake, “ Kuzeyde Ukrayna'da savaş var, güneyde Gazze'de savaş var ve Türkiye tam ortada yer alıyor. Yüzde 97'si Müslüman olan bir ülke olarak Filistinlilere karşı derin bir yakınlık duydukları açık. Bu yüzden İsrail'in Gazze'ye girme konusunda yaptıklarını çok eleştiriyorlar” şeklinde konuştu.

 

 Türkiye’nin garantörlük önerisinden bahseden Flake, sözlerine “Garantör olarak hareket etmeye ve kalıcı bir barış için diğer bölgesel ortaklarıyla birlikte çalışmaya istekli olduklarını ifade ettiler.” başlayarak, “Onlar da bizim gibi iki devletli çözümü destekliyorlar. Bu yüzden birlikte çalışacağımızı düşünüyorum. Türkiye gibi bölgesel güçler rol oynamadan Gazze'de çözüme ulaşmak zor” şeklinde devam etti.

 Türkiye’nin Rusya,Ukrayna savaşındaki konumuna değinen Flake, Ukrayna’nın Türkiye’den sağladığı tedarik ve SİHA’ların savaşta oldukça önemli bir rolü olduğunu belirtti. Türkiye’nin Rusya ile başta enerji sektörü olmak üzere ilişkilerinin bulunduğu fakat Rusya’nın Türkiye üzerinden yaptırımları delmemek konusunda kararlı olduğu aktarıldı.

REJİM DEĞİŞİR, COĞRAFYA DEĞİŞMEZ

 ABD sözcüsü Jeff Flake, “Dünyada rejimler değişebilir ama coğrafya değişmez. Türkiye her zaman önemli olmaya devam edecek” şeklinde ifadeler kullanarak, Türkiye’nin,  İsveç’in NATO’ya girmesine karşı çıkan ülkelerden biri olduğunu anımsattı.

Etiketler : ABD gazze filistin israil türkiye jeff flake
Beğendim
Bayıldım
Komik Bu!
Beğenmedim!
Üzgünüm
Sinirlendim
Bu içeriğe zaten oy verdiniz.

Yorumlar

D Haber

selam

2 ay önce
ad image
ad image