Arama

Erdoğan'ın İstiklal Marşı Mesajı Dikkat Çekti

1 ay önce 48

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif'i Anma Günü'ne özel olarak bir mesaj yayımlandı.

Erdoğan'ın İstiklal Marşı Mesajı Dikkat Çekti

Bugün İstiklal Marşı'nın kabulün 103.yıl dönümü.Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akifi Anma Günü'ne ilişkin duygu ve düşüncelerini dile getirdi. Erdoğan "Türk milletinin binlerce yıllık devlet ve medeniyet davasını on kıtada yüreklere nakşeden İstiklal Marşı'mızı unuttuğumuz gün, ayağımıza esaret prangası, boynumuza zillet zinciri vurulmuş demektir.." şeklinde konuştu.

Erdoğan , İstiklal Marşı'nın milletçe hürriyet kazanmak, vatanı işgalden kurtarmak ve yeni bir gelecek inşa etmek adına asırdan önce meydana gelmiş olan milli mutabakatın bir ifadesi olduğunu dile getirdi.

 Erdoğan medeniyet birikimimizin, değerlerimizin, inancımızın ve milletimizin tarih boyunca yürüyüşünün İstiklal Marşı'mızın mısralarında vücut bulduğunu ifade etti.  İstiklal Harbi'ni yürüten Türkiye Büyük Millet Meclisinin iradesinede değinerek bu kararlılığın; Türk askerinin cephede yaptığı fedakarlıktan kaynaklandığını belirtti. Erdoğan, Türk milletinin azminin, vatan aşkının İstiklal Marşı'nın her mısrasına yansıdığını ifade etti. 

İstiklal Marşı'nın her lafzının, her mesajının bedenin ve ruhun her zerresiyle gençler tarafından özümsendiğinin altını çizen Erdoğan; "bayrak ve ezan hassasiyetini yeri geldiğinde canı pahasına koruyan evlatlarımız var" şeklinde konuştu. 

"Türk Milleti'nin binlerce yıllık devlet ve medeniyet davasını on kıtada yüreklere nakşeden İstiklal Marşımızı unuttuğumuz gün, ayağımıza esaret prangası, boynumuza zillet zinciri vurulmuş demektir.." diyen Recep Tayyip Erdoğan sözlerine "Milletimizin gönlünde müstesna bir yere sahip olan büyük vatan şairimiz Mehmet Akif Ersoy, başta İstiklal Marşı'mız olmak üzere eserleriyle ve fikirleriyle her zaman saygıyla yad edilecektir. İstiklal Marşı'mızın kabulünün yıl dönümünde, Mehmet Akif Ersoy başta olmak üzere, istiklal mücadelemizin tüm kahramanlarını rahmet ve minnetle anıyor; tüm vatandaşlarımı en kalbi duygularımla selamlıyorum." şeklinde devam etti.

Mehmet Akif Ersoy Kimdir?

Mehmet Akif Ersoy 20 Aralık 1873 tarihinde İstanbul'da doğmuştur.  Türk şair, veteriner hekim,öğretmen olan Mehmet Akif Ersoy aynı zamanda siyasetçidir. Türkiye Cumhuriyeti'nin ulusal marşı olan 'İstiklal Marşı'nın söz yazarıdır. Bunun yanısıra Çanakkale Destanı ve Bülbül isimli kitapları ile Safahat isimli şiir kitabını yayımlamıştır.

D HABER MANŞET (10)-i65f04b81e778a.jpg

Etiketler : recep tayyip erdoğan istiklal marşı mehmet akif ersoy türkiye istiklal marşı yazarı
Beğendim
Bayıldım
Komik Bu!
Beğenmedim!
Üzgünüm
Sinirlendim
Bu içeriğe zaten oy verdiniz.

Yorumlar

D Haber

selam

2 ay önce
ad image
ad image