Arama

Çanakkale’de Can Pazarı: 4'ü Bebek 20 Kişi Feci Şekilde Can Verdi

1 ay önce 66

Çanakkale’nin Eceabat açıklarında göçmenleri taşıyan lastik botun battığı öğrenildi.

Çanakkale’de Can Pazarı: 4'ü Bebek 20 Kişi Feci Şekilde Can Verdi

 

 Çanakkale’nin Eceabat ilçesinin açıklarında göçmenleri taşıdığı öğrenilen lastik bot battı. 4’ü bebek 20 kişinin boğularak can verdiği bilgisi alındı.Çanakkale Valisi İlhami Aktaş, yaşanan facia sonrası yaptığı açıklamada lastik batın Eceabat açıklarında battığını, kendisinin de o bölgede olduğunu dile getirdi.

 

 

SADECE 4 KİŞİ HAYATTA KALDI

 

 Botun gece saatlerinde battığı, ihbarın ise sabah saatlerinde yapıldığı bildirildi. İlhami Aktaş yaptığı açıklamada, “"İhbarı alır almaz da tüm unsurlar bölgeye intikal etti. Helikopter, uçak, Sahil Güvenlik'in, Kıyı Emniyeti ve diğer kurumların unsurları bölgeye sevk edildi. 2 kişi kendi imkanlarıyla kurtulmuş. 2 kişiyi de Sahil Güvenlik ekipleri kurtardı. Hatta birisini bizim olduğumuz tekneye aldık. Kurtarılanları hastaneye sevk ettik.” şeklinde ifadeler kullanıldı.

 

 Çanakkale Valisi İlhami Aktaş, botta toplamda kaç kişi olduğuna dair henüz net bir bilgilerinin olmadığını belirterek, kayıp sayısının belirlenmeye çalışıldığını söyledi. Şimdiye kadar yalnızca 4 kişinin kurtarıldığı faciada aralarında çocuk ve bebeklerinde bulunduğu 20 kişinin yaşamını yitirdiği öğrenildi.

 

BOTTA BEBEKLER VE ÇOCUKLARDA VARDI

 

Aktaş, 4 kişinin sağ olarak kurtarıldığını, 16 kişinin ise hayatını kaybettiğini söyledi. Ölenlerin içinde 4’ü bebek ve çocuklarda yer alıyor. Kartepe Limanı’na fazla sayıda ambulans gönderildi.  Denizde yapılan çalışmalar neticesinde cansız bedenine ulaşılan 20 kişiden 11’i Sağlık Sıhhiye Botu ile Kabatepe Limanı’na sevk edildi. Bölgede arama kurtarma çalışmaları denizden ve kıyıdan devam ediyor.

2-i65f435a3928e7.jpg

 

Etiketler : çanakkale eceabat göçmen kaza bot
Beğendim
Bayıldım
Komik Bu!
Beğenmedim!
Üzgünüm
Sinirlendim
Bu içeriğe zaten oy verdiniz.

Yorumlar

D Haber

selam

2 ay önce
ad image
ad image