Arama

Altın fiyatları yükseliyor: Güncel gram ve çeyrek altın fiyatları

1 ay önce 58

Gram altın güne yükselerek başlamasının ardından 2 bin 245 liradan işlem görmeye başladı.

Altın fiyatları yükseliyor: Güncel gram ve çeyrek altın fiyatları

Gram altın güne yükselerek başlamasının ardından 2 bin 245 liradan işlem görmeye başladı.

  Dün altının ons fiyatlarındaki azalıştan dolayı değer kaybeden gram altın, günü 0,4 azalış göstererek 2 bin 234 civarlarında tamamladı. Gram altın ise yeni güne değer kazanarak başlayarak 2 bin 760 seviyelerinden işlem görüyor. Saat 10:30 itibariyle çeyrek altın fiyatlarının 3 bin 760 liradan, cumhuriyet altının ise 15 bin 290 liradan satıldığı kaydedildi.

 

MERKEZ BANKASI FAİZ İNDİRİMLERİNE GEÇ Mİ BAŞLAYACAK?

  ABD tüketici enflasyonu sonrası dünde üretici enflasyonlarının beklenen seyrin üzerinde olması, ABD Merkez Bankası’nın FED , faiz indirimlerine öngörülenden daha geç başlayacağına yönelik endişelere sebep oldu.

 Altının onsunun dün yüzde 0,6 azalma göstererek günü 2 bin 162 dolardan tamamladı. Şuan ise kapanışının yüzde 0,3’ün üzerinde seyrettiği ve 2 bin 168 dolardan satışa sunulduğu belirtildi. Analistler para piyasalarındaki fiyatlanmaların, gelecek haftalarda gerçekleşecek FEDERAL Açık Piyasa Komitesi toplantısında FED’in faizleri sabitleyeceğinin düşünüldüğü, bankanın faiz indiriminin Mayıs ayı içerisinde kayda değer ölçüde azalacağı belirtildi.

FED faiz indirimlerine yüzde 60 ihtimalle Haziran ayı itibariyle başlayacak. Fiyatlanmalarında bu sıralar öne çıkacağı bildiriliyor. Makroekonomik verilerden alınacak sinyaller doğrultusunda fiyatların etkilenebileceği açıklandı.

 Analistler tarafından yapılan yoklamada, bugün yurt içinde gündemin sakin ilerlediği, yurt dışımda ise ABD'de New York Fed imalat sanayi endeksi, sanayi üretimi, kapasite kullanım oranı ve Michigan Tüketici Güven Endeksi verilerinin takipte olacağı, teknik açıdan ise altının ons fiyatının ise 2 bin 180 ve 2 bin 200 doların direnç göstereceği, 2 bin 160 ve 2 bin 140 doların ise destek bölgesi şeklinde dikkat çektiği söylendi.

Etiketler : altın altın fiyatları güncel altın fiyatları gram altın fiyatı çeyrek altın fiyatı altın fiyatları 2024 güncel
Beğendim
Bayıldım
Komik Bu!
Beğenmedim!
Üzgünüm
Sinirlendim
Bu içeriğe zaten oy verdiniz.

Yorumlar

D Haber

selam

2 ay önce
ad image
ad image