Arama

Avrupa Birliği’nden Flash ‘Gazze’ Açıklaması

1 ay önce 54

Avrupa Birliği( AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell’dan Gazze’ye ilişkin kritik açıklama geldi.

Avrupa Birliği’nden Flash ‘Gazze’ Açıklaması

Avrupa Birliği( AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell’dan Gazze’ye ilişkin kritik açıklama geldi.

 Avrupa Birliği( AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, Gazze’de bugün söz konusu olan şeyin halkın hayatta kalıp kalmaması olduğunun altını çizerek, "Gazze için harekete geçmemiz lazım" ifadelerini kullandı.

 ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ve Avrupa Birliği( AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, Washington’da bir araya geldi. Gazze’deki son durumu değerlendiren ikili ne gibi insani yardımlar yapılabileceğini konuştu.

ORTAK HAREKET EDECEĞİZ

Blinken ve Borrell, görüşme öncesi basın açıklaması yaparak Gazze konusunda ABD ve AB arasında işbirliği sağlanacağını belirtti.

2-i65f320543f5aa.jpg

 ABD’nin Gazze’ye yaptığı insanı yardımlara teşekkürlerini sunan Borrell, daha fazlasının yapılması gerektiğini vurgulayarak “Gazze'deki mevcut durumdan üzüntü duyuyoruz ancak üzüntü duymaktan fazlasını yapmalıyız. Harekete geçmemiz lazım. Gazze'de bugün söz konusu olan şey, halkın hayatta kalıp kalmamasıdır.” dedi.

 Borrel , Gazze bölgesine denizden, havadan ve karadan ulaştırılan yardımların yetersiz olduğunu dile getirdi.  Yüzlerce yardım kamyonunun yerini paraşütler alamaz diyen Borrel, en önemli şeyin kara sınırlarını açmak olduğunu söyledi. ABD ve AB bu durumu sonuna kadar destekleyecek.

 Bliken ise Ukrayna, Gazze, Çin ve Batı Balkanlarla alakalı birçok başlığı ele alacaklarını belirterek, Gazze’ye yapılacak insanı yardımlar konusunda AB ile ortak hareket ettiklerini ifade etti.

 

 

 

Etiketler : AB ABD avrupa birliği josep borrell gazze israil
Beğendim
Bayıldım
Komik Bu!
Beğenmedim!
Üzgünüm
Sinirlendim
Bu içeriğe zaten oy verdiniz.

Yorumlar

D Haber

selam

2 ay önce
ad image
ad image