Arama

MİLAS BELEDİYE BAŞKAN ADAYI RÜŞTÜ YİĞİTKAYA CANLI YAYIN KONUĞUMUZ OLDU

3 ay önce 75

D Haber'in yayın hayatına merhaba demesiyle, 'Zekayi Durak ile Bire Bir' programının canlı yayındaki ilk konuğu Cumhur İttifakı’nın Milas Belediye Başkan Adayı Rüştü Yiğitkaya oldu.

MİLAS BELEDİYE BAŞKAN ADAYI RÜŞTÜ YİĞİTKAYA CANLI YAYIN KONUĞUMUZ OLDU

Milas doğumlu olan Başkan Adayı Yiğitkaya, ticaret ile uğraşıyor. Evli ve 2 çocuk babası olan Rüştü Yiğitkaya, Karadeniz Teknik Üniversitesi Orman Fakültesi’nden Orman Endüstri Mühendisi olarak mezun olmuştur.

Cumhur İttifakı’nın Milas Belediye Başkan adayı olarak gösterilen Yiğitkaya, Milas'a dair sorunları ve yapılması gerekenleri 'Zekayi Durak ile Bire Bir' programında açıkladı.

"MİLAS'A HİZMET ANLAMINDA SINIFTA KALINMIŞTIR"

Demokrasi ve Birlik Derneği ve D Haber'in Genel Merkezi açılışına katılan Yiğitkaya, "İlk günkü açılışının olacağı tüm D Haber yöneticilerine ve çalışanlarına öncelikle teşekkür ederek, selam ve saygılarımı sunarak sözlerime başlamak istiyorum. Bizim Milas ilçemiz, uygarlıklara başkentlik eden, geçmişi olan antik bir şehrimiz. Şimdi, geçmişi uygarlıklarla dopdolu olan bugünkü Milas’a baktığımız zaman, sanki Milas’ımız hizmetsizlik anlamında sınıfta kalmış, hizmeti getirme noktasında da başarısızlıkla yönetilen bir belediyecilik anlayışıyla karşı karşıya kalmış durumda."

"Şimdi, bu hizmetlere şöyle bir bakacak olursak… Burada zaten Milas’lı hemşehrilerim çok iyi bilirler ki, Milas denildiği an içinden geçilen bir şehir, Bodrum’un gölgesinde kalan bir şehir, yerleşme anlamında çok çok geri planlarda adı anılan bir şehir haline gelmiş durumda." dedi.

"MİLAS DEVAMLI BÜYÜMEKTE"

"Milas, göç vermeyen ama dışarıdan devamlı göç alan, büyümekte olan bir şehrimiz. Şimdi, Milas’ımızda bizim hem tarımda, hem kültürde, hem de turizmde herkese hitap edecek bölgelerimiz var. Dedik ya başında, uygarlıklara başkentlik eden bir şehrimiz. Özelikle Karyalılar ve Menteşe Beyliği buralarda başkentlik olma durumunda yaşamını sürdürmüş."

"MİLAS'TA ESERLERİ YOK"

"89’dan 2024 yılına, günümüze kadar, bir ara bir 5 yıllık, 94-99 yılları arasında Doğru Yol Partisi’nin belediye yönetimiyle karşı karşıya kaldı, bunun dışında son 30 yıldır CHP’li belediye başkanlarımızın Milas’ı yönetmesiyle bugüne geldi."

"Şu anda Milas’taki belediye anlamında verilen hizmetlerin, arıtma tesisinden, amfik tiyatrosundan, mezbahasından tutun da caddelerin, sokakların yapılmasına kadar tek dönemi yaşandığı dönem. Bu dönemden sonra Milas’ta bu yönetimin bir çivisi yok, bir eseri yok. Ve bugün Milas günden güne bırakın ilçeyi, büyük bir köy pozisyonuna bürünmekte, ivedilikle bu yola gitmekte. Yani kent hayatından köy hayatına giden bir Milas var karşımızda. Yani, şunu demek istiyorum… Elbette ben de köylüyüm, köylü olmaktan gurur duyuyorum. Hizmet bakımından söylüyorum. Bugün Milas’ta yol yok, cadde yok, trafik sorununa çözüm noktasında bir çaba yok, otoparkla ilgili çok büyük sorunlar var. Yerli ve yabancı hiç önemli değil, bugün Milas artık sokaklarıyla, trafik sorunuyla, otoparkların olmayışıyla, başlı başına bir trafik sorununu çözemez hale gelen bir ilçe. Bunun dışında, Milas’ın girişinde olan bir terminalimiz var, bu terminali gören ‘Hangi çağdayız’ diye bir soru işaretiyle karşı karşıya kalıyor."

"Bir çevre yolumuz var, mesela bizi batı istikametimizde Aydın’ın Söke ilçesi var, Söke’den Milas’a gelmek yarım saat sürüyor, Milas’ın içinden Bodrum Kavşağı’na çıkmak yarım saat sürüyor. Yani, ne çevre yolundan çevre yolu var, ne düzgün bir planlamayla bir trafik akışı var. Artık Milas bunu hak etmiyor, Milas bu hizmetsizliği artık yaşamak zorunda değil. Artık geleceğin Milas’ını hizmetleriyle inşa etme zamanı gelmiştir ve geçmektedir."

"MİLASLI HEMŞEHRİLERİMİZDEN BİZE TEVECCÜH GÖSTERMESİNİ İSTİYORUZ"

"Öncelikle bizim siyasi amblemlerden uzak, hizmet odaklı, ekibimizle birlikte belediye anlayışıyla yola çıkmış bir ekibiz. Biz, Milas halkımız çok iyi bilir ki, A veya B partisi demeden, hizmete odaklı, bu sorunları ortadan kaldırabilmek için, Milas’lı hemşehrilerimizin birlik ve beraberlik içinde, 31 Mart’ta hizmete odaklı bir oy kullanacağına ve bize teveccüh göstereceğine ben inanıyorum ve şimdiden Milas halkıma teşekkür ediyorum. Kime oy verdikleri hiç önemli değil. Biz, Milas’ı artık siyasetten uzak, orada yaşayan halkımızı vatandaş anlamında bir bütün görüyoruz. 31 Mart’tan sonra eğer bize görev verilirse, tüm Milas’ı kucaklayıcı, herkese eşit mesafede ve en acil hizmetlerden başlayıp, sıralama noktasında tüm Milas’taki hizmetleri getirmek durumundayız. Artık Milas, buna layıkıyla artık hak ediyor ve layıkıyla bu hizmetler Milas’a gelmek durumundadır."

Milas’ta var olan bu antik yapıların, amfi tiyatroların bakımları, tadilatları belediyelerin yapması konusuna da değinen Yiğitkaya, "Belediye de zaten bu konularda talep etme noktasında ivedilikle bir görüşleri yok. Ama normal Kültür Bakanlığımızın yaptığı çalışmalar var. Ama bunun reklamının yapılması noktasında belediyenin bir öncülük yapması lazım. Bu öncülüğü bırakın, Milas’ın hiçbir alanında reklam yok, sadece tarihi eserler, eski medeniyetler şehri olan Milas’ımızda." ifadelerini kullandı.

Yiğitkaya konuşmasının sonunda, "Sizin aracılığınızla Milas’a saygı ve sevgilerimi sunuyorum." dedi.

 

 

Etiketler : AK PARTİ CUMHUR İTTİFAKI MİLAS RÜŞTÜ YİĞİTKAYA
Beğendim
Bayıldım
Komik Bu!
Beğenmedim!
Üzgünüm
Sinirlendim
Bu içeriğe zaten oy verdiniz.

Yorumlar

ad image
ad image